Feminisme – Beatrice

 Billedresultat for feminisme "width =" 245 "height =" 317 "/> 
 
<figcaption class=" Vi kan alle gøre det! "Poster

Af: Beatrice Santiago

Feminisme? Hvad er betydningen eller betydningen af ​​det pågældende ord?

Ved søgning på forskellige websteder fandt jeg mange definitioner.

Google Søgning

  1. "fortaler for kvinders rettigheder på grundlag af ligestilling mellem kønnene."

Urban Dictionary

    Feminisme plejede at være om kvinder, der fik samme rettigheder som mænd, såsom stemmeret og lige løn på arbejdspladsen. Nu er feminisme en bevægelse fuld af kvinder, der synes at tro at deres evne til at skubbe en baby ud af deres v ***** titler dem til større og bedre alt. "

Merriam-Webster

  1. "teorien om køns politiske, økonomiske og sociale ligestilling og organiseret aktivitet på vegne af kvinders rettigheder og interesser"

Ordforråd

  1. "En feminist er en person, der støtter lige rettigheder for kvinder. Hvis din bror gør stærkt imod, at kvinder bliver betalt mindre end mænd for at gøre det samme arbejde, er han sandsynligvis en feminist . "

Et ord der rummer en masse kontroverser. Wow. Ikke underligt, at mange mennesker enten kan være for eller imod feminisme baseret på disse definitioner. Da jeg spurgte mig selv, "Hvordan definerer jeg feminisme?" Jeg forsøgte at finde det rigtige svar, der giver mening for mig. Jeg har lagt stor vægt på det, og her er mit svar. Et stykke tid siden så jeg et billede på Facebook om retfærdighed. Link her …

Equity vs Equality!

Der er en enorm forskel. For eksempel handler ligestilling om, at alle er retfærdige og behandles retfærdigt. Mens Equity handler om at udstyre folk med de samme ressourcer for at få det samme skud på noget. Hvis alle blev behandlet ens (for eksempel i dette billede ville dreng nummer tre ikke kunne se spillet. I det andet billede blev boy nummer to og tre givet ressourcerne for at kunne se spillet som det første dreng.) Ved at anvende det på feminisme, handler det ikke om at blive behandlet bedre, det giver de samme ressourcer for at kunne lykkes i livet, arbejdsstyrken og uddannelsen. Når kvinder lykkes, fejres det ikke. Mest behandle det som om det ikke var muligt.

Jeg spurgte et par af mine venner, hvad deres definitioner af feminisme er. Disse var deres svar:

"Jeg definerer feminisme som lige løn i arbejdsstyrken, uanset køn."

"Meget mere end kvinder bliver betalt lige, det handler også om at opfostre alt, hvad der er galt med samfundet. Taler om problemer, som folk føler sig ubehagelige at tale om og tager et bredere aspekt. "

"At have ligestilling og ligevægt mellem alle køn. Ikke kun mænd har magt, men respekterer og indser, at kvinder kan også. "

"Feminisme beder om egenkapital i menneskerettighederne. Intet mere. Mænd kan være allierede til bevægelsen, så på en måde kan mænd være feminister. "

"Feminisme er, at kvinder er i stand til at træffe beslutninger om problemer, der påvirker kvinder og bliver behandlet socialt lig med mænd."

"Feminisme betyder for mig at bruge min stemme til at spørge eller kæmpe for ligestilling på arbejdspladsen og at skabe opmærksomhed på kvindernes evner og styrker. Det er at bemyndige andre kvinder, der stræber efter at gøre en forskel i verden eller forsøger at udnytte muligheder, der forbedrer deres livskvalitet. "

"Hvide Kvinder."

Alle har en anden udfoldelse af feminisme. Jeg er helt enig i, at det ikke handler om kvinder på en eller anden måde at tage magt over mænd eller blive behandlet specielt, fordi vi har evnen til at føde et andet liv! Ingen! Jeg kæmper meget med at finde en god måde at beskrive, hvad feminisme er! Men jeg kan fortælle dig, hvad feminisme ikke er! Det handler ikke om at være bedre end alle andre. Det handler ikke om at overholde det samfund, der siger, at vi skal være. Jeg er ked af alle dem, der tror, ​​at kvinder blev lavet for at få børn og være mor. Fordi mange af os har andre planer i tankerne. Det er smukt at kunne bringe et andet liv ind i denne verden, og jeg planlægger at kunne, men ikke når det er en andres beslutning. Feminisme betyder for mig at fortsætte med at kæmpe mod patriarken. Jeg vil ikke være en del af systemet, hvor jeg blev rejst for at lære at "lave mad", fordi jeg ikke vil finde en mand. Mit liv drejer sig ikke om at gøre en mand glad. Det betyder ikke noget om løbet. Men ventekvinder er ikke de eneste, der kan være feminister. Mænd kan også være feminister. Alle kan.

Intersectional Feminism

Adressering af problemerne for alle kvinder og ikke kun hvide kvinder. Kvinder står over for mange problemer, men der er forskellige problemer afhængigt af dit etnicitet og køn. For eksempel: indvandrerkvinder, lavklasse kvinder, aseksuelle kvinder. Listen fortsætter og fortsætter. Denne video forklarer den snævre feminisme måde bedre, men det tales grundlæggende om, hvordan alle har deres privilegier, og feminismen skal praktiseres gennem en "bredere, mere inklusiv linse." Feminisme handler om at kæmpe for, hvad der er rigtigt for alle mennesker og at styrke Kvinder, der er blevet undertrykt på grund af disse stereotype overbevisninger, synes folk konstant at kaste på os.

Link her …

Hvad er din definition af feminisme?

 Billedresultat for feminisme "width =" 534 "height =" 268 "/> 
 
<figcaption class=" Feminisme er for alle "på en farvehjul plakat

Leave a Comment