Hvordan sociale medier påvirker modeindustrien – KULTIVATION UK

Siden 2004, da Mark Zuckerberg lancerede den første social networking site: Facebook. Verden er blevet absorberet i en vanvittighed af hashtags, memes og et konstant ønske om lignende. Kun de seneste år har websteder som Facebook, Instagram og Snapchat været brugt som et online auktionssted, hvor mærker kan annoncere og sælge deres tøj.

Alle, der er nogen, er nu nydt til at blive trukket ind i den nyligt fundne industri af online modellering; hvor mange tilhængere du har spørgsmål, hvordan 'smukke' er du ikke. Virksomheder anvender nu konstant den gennemsnitlige person til at modellere deres mærke og gøre almindelige mennesker til online berømtheder. Mennesker popper op på røde tæpper, der netop i dag sad hjemme og forsøgte at airbrush deres billede perfekt til at sende på Instagram, så de kunne få chancen for at blive en instaceleb.

Virkeligheden bag det hele er dog ikke så glamourøs som billederne. Som overraskende, som det lyder, bliver dine foretrukne 'Insta celebs' sandsynligvis fået betalt for deres perfekt filtrerede snaps af dem med et tandblegningsprodukt, skift af måltidskylling eller iført den nyeste nye fashion statement. Afhængigt af antallet af tilhængere, du har, kan du tjene £ 1.000 til £ 400,000 per billede.

Burberry meddelte åbenlyst, at de bruger Brooklyn Beckham til at fotografere deres seneste kampagne på grund af hans 6 millioner Instagram tilhængere, ikke nødvendigvis hans talent.

Er denne nye måde at reklamere for at forvanske den måde, vi ser mode og krøb på vores modelleringsindustri?

Burberry for eksempel lancerede sin Spring / Summer 2016 kollektion på snapchat, før det oprindelige show startede. Snapchat har overtaget landingsbanen. Der er ikke et show du kan gå til og ikke se nogen filme det for deres snapchat. Er det til minderne og at dokumentere tøjet? eller er det bare en anden måde at få flere tilhængere på?

 2c42d113a579cf13_GettyImages-634949630

Forskning udført på 7.000 shoppere viste, at tre ud af fire luksusprodukter blev købt på grund af at produktet blev annonceret på sociale medier. Er denne nye måde at reklamere for bedre eller værre? Dette bevis viser, hvordan modeindustrien for altid bliver mere afhængig af sociale medier.

Selv modelleringsagenturer opdager nu deres nyeste modeller gennem Instagram.

Gigi Hadid, en internationalt kendt model, der hurtigt får opmærksomhed i branchen, fik 16 millioner tilhængere kun i 2016 alene. Hun har over 38 millioner tilhængere på instagram alene fra skrivningstidspunktet.

 image1

Ikke kun er mode linjer eller modelleringsagenturer afhængige af sociale medier, men de gennemsnitlige tilhængere er med 500 millioner aktive brugere, der bruger Instagram i juni 2016. Det er tydeligt, at verden bliver noget afhængig af denne nye måde at opdage nye trends og tøjlinjer. Verden kan bare ikke få nok.

I slutningen af ​​dagen kan vi ikke stoppe denne voksende cyklus; jo flere mennesker, der går med i Instagram, jo ​​mere modeindustrien vil benytte lejligheden til at udstille og fremme deres produkter. Det er et voksende felt, der giver flere muligheder og måder at tjene til at leve til offentligheden.

Der er stadig spørgsmålet om, hvorvidt sociale medier ødelægger måden vi ser mode på eller blot ændrer det? Er det blevet så digitaliseret, at vi kun bekymrer os om modeformens æstetik i et billede, eller hvis vores favoritmodel har skrevet et billede af dem iført det på sociale medier?

Af Abi Lockwood-Morris

Leave a Comment