Rohit Vemulan äiti hyväksyy 8 lakh -korvauksen Hyderabadin yliopistosta

 

Hyderabad: Tutkimusopettaja Rohith Vemulan äiti on hyväksynyt Hyderabadin yliopiston hänen poikansa itsemurhasta kaksi vuotta sitten ja sanoi, että se ei “ole kompromissi” johdon kanssa.

Radhika Vemula totesi eilen antamassaan julkilausumassa, että hän päätti hyväksyä korvauksen hänen poikansa kuolemasta hänen asianajajansa ja tukijansa neuvonantajana.

Äiti, joka oli kieltäytynyt hyväksymästä korvausta, kun hänet ensimmäisen kerran tarjoutuivat, sanoi, että hän oli “väärässä vaikutelmassa”, että rahaa tarjottiin korkeakouluviranomaisten pyynnöstä, mukaan lukien varapäällikkö P Apparao.

“Kaikkien eturivissä olevien oikeudellisten ja sosiaalisten kannattajien neuvojen perusteella olen oppinut, että näitä rahaa ei makseta varapuheenjohtajan P Apparaon pyynnöstä, vaan kansallisen valtakunnansuunnitelman mukaisesti, “Hän sanoi.”

Hän lisäsi, että hän halusi tehdä kaiken avoimesti.

“En halunnut huhuja lentää ympäri, että Radhika Vemula on tehnyt salaisen sopimuksen yliopistossa ja hyväksyi rahat. Haluan sanoa epäselvästi, että Rohith Vemulan perheen ja huollettavien oikeutettu korvaus ei ole mikään kompromissi yliopiston johdon kanssa, hän lisäsi.

Yliopiston tohtori Rohith Vemula roikkui kampuksella hostellissa 17. tammikuuta 2016, kun hänet väitetysti järkyttynyt Hyderabadin yliopiston häntä vastaan ​​tekemästä kurinpitotoimesta.

Itsemurha laukaisi valtavan poliittisen myrskyn, jossa oppositiopuolueet käynnistivät suuren hyökkäyksen keskustaan ​​asiasta.

Hänen kuolemansa oli johtanut valtakunnallisiin pääotsikoihin häntä vastaan, jota väitettiin johtaneen BJP: n johtajien kanteluihin.

Yliopisto-opiskelijoiden ryhmä, jotkut poliittiset puolueet ja yhteiskunnalliset järjestöt olivat väittäneet, että varapresidentti oli muun muassa vastuussa itsemurhasta.

Cyberabadin poliisi oli kirjoittanut asian P Apparao ja neljä muuta henkilöä vastaan.

Leave a Comment