Sådan håndterer du laserfokus på dit veganliv i sociale situationer – The Crunchy Writer

Følgende er et meget kontroversielt indlæg, som jeg er overbevist om, skal skrives og deles med offentligheden. Det forklarer den veganske livsstil vs kost og fremhæver, hvad der er så mærkeligt om de forskellige reaktioner, vi veganer står overfor, når andre finder ud af vores valg. Det er detaljeret, rå, ærlig og kan pisse nogen af, men intet skrevet her er baseret på løgne eller domme eller generelle ideer om, hvad folk gør. Disse er reelle reaktioner, som jeg personligt har modtaget, da jeg gik veganer fra alle, selv min egen familie.


Det forundrer mig stadig, hvordan folk reagerer på veganernes vegne.

Jeg ved ikke om jer alle, men jeg får de samme reaktioner hver gang:

  1. "… Hvorfor veganer?"
  2. "Åh, så du er en veganer nu … Hvordan er det, er det svært? … MISSER DU IKKE KØBS OG MÆLK OG YOGURT?"
  3. "EW, vegenaise?"
  4. "Tror du ikke, det er lidt ekstremt? Det er ikke sundt at sætte begrænsninger på dig selv. "
  5. Og endelig: "Det er fantastisk!" Efterfulgt af hele dagen eller ugen, handler alt om min såkaldte "kost" og bliver "undervist" mere af den veganske livsstil af ikke-veganer.

-_-

For det første vil jeg tale for hver veganer her, og jeg håber, at ikke-veganer derude læser dette virkelig få dette :

Veganer er veganer fordi vi forstår og kender så meget mere end din gennemsnitlige ikke-veganske. Det er et liv valg. Det er baseret på etik, moral, viden, medfølelse og velvære for ikke kun dig, men alle og alle dyr. Det er også baseret på planeten og miljøet. Så ikke forsøge at lære os om veganske læder og veganske stoffer og veganske mærker, eller hvad du synes udgør veganer, fordi vi allerede ved det. Vi vågner op veganer og går i søvn veganer, så chancerne er vi bruger meget tid på at lære, undersøge og lave veganske valg dagligt. Og plus, når du hævder noget, er vegan og gå på et kæmpe foredrag kun for at blive rettet (det er ikke veganer), du har lyst til et røvhul, ikke? Så hvorfor gør det?

Det er som at forsøge at lære en kemiker om kemi. Ligesom hvorfor? De kender allerede deres lort, og du er bare irriterende.

End rant.

Lad os fokusere på hver reaktion, skal vi?

Fordi vi bor i en verden, hvor en veganer stadig skal forklare for folk, der spiser andre levende, vejrtrækning, er livsfarlige livsformer ikke medfølende. Vi spiste kød som en art i fortiden, da verden var et hårdt sted og fordelene ved en første verden ikke var en vare. Det var overlevelse på sit bedste. Er du i øjeblikket sultende, skal du jage for mad til at give til din familie, altid bevæger sig som nomader med andet end tøjet på ryggen? Nej. Du behøver ikke kød til at overleve. Det er en myte oprettet af store industrier, der aktivt gør os syge til at tjene flere penge. Vi er kvæg og har at gøre med alvorlig sygdom som følge af kød og mælkeforbrug.

Så hvorfor vegan? Fordi det giver mening, er det grusomt, det er medfølende, og det gør dig som en person, føler sig sundere og lykkeligere. Det hjælper planeten, det hjælper dyrene, det hjælper alle. Din gennemsnitlige veganer sparer ét dyr om dagen på en vegansk kost alene. Og tonsvis af vand!

Nej, overraskende. Jeg har aldrig drak mælk selv før jeg gik vegan, for selv da syntes det forkert … forkert? Jeg kunne godt lide det med korn, men jeg havde korn ca. en eller to gange om året. Ellers var det i form af ost eller yoghurt eller mayo, men du ved hvad? Der er veganske erstatninger til alt! Jeg mener, du hedder det, der er en vegansk version af det. Ost, yoghurt, mayo, shredded ost, mælk, flødeskum osv.

Og for det meste smager det hele stort set det samme, eller bedre end de almindelige kolleger. Osten kan være den eneste nedgradering, men med så mange veganske ost muligheder at købe, og opskrifter til at teste ud, er alt, hvad der kræves, noget forsøg. Den nærmeste ting jeg har fundet for ost, den legit smagte som ægte ost, er Chao. Det er lækkert. Men jeg bruger også kartofler og gulerødder eller butternut squash til at gøre veganost hjemme!

Hvad jeg siger er endda til veganer, der tilbød mejeri en gang før, at lære om det gjorde det til en ikke så stor oplevelse. Det er forbundet med så mange sygdomme, og har kasin, hvilket gør at du vil spise mere af det. Har du nogensinde tænkt på hvorfor?

Så vi veganer forsøger at lave vores egen ost eller købe den, og leve af møtemælk og fortsæt bare med vores liv. Vi har erstatninger til alt, og de smager alle godt!

Ærligvis, hvor surrealistisk er det, at disse ting smager som den rigtige ting? Hver tang, hver smagsløg belyser og danser til de sød og salte toner af veganske mayo, ligesom det ville med den ægte mayo lavet af æg? Crazy!

Så hvis du er en ikke-vegansk og tror det er grov, er alt, hvad jeg kan sige, at du spiser, hvad der er teknisk rå, fedtet eggsraw, fedtede æg. Hellloooo salmonella!

Vi tænker ikke på veganske liv som begrænsende, vi tænker på det som medfølende, etisk og frem for alt virkelig givende. Følelsen af ​​at være super flot til dig selv og alle andre derude, herunder denne kæmpestor, vi kalder hjem, er så flot. Det er ubeskriveligt.

Som noget fremhæver vores valg, hvad der er galt med verden og hjælper os bedre med at forstå hvorfor så mange mennesker bliver så syge, hvorfor det går langt ud over fedme og udseende, og hvorfor folk lever i mørket på nogle smukke store problemer.

For eksempel holdes ræve i fangenskab, fodres med stoffer og så meget mad, at de udvikler mere hud og pels. Hvorfor? Fordi når de skiner dette dyr og dræber det, er der mere pels at sælge. Det er derfor, at iført pels er grusom. Hvorfor er det ikke almindeligt kendt? Sikker på, folk ved om drabet og skinning, og er ligeglad. Men ved de, om dyret bliver tortureret og givet overskydende hud og pels med det formål? Hvad ville der ske, hvis de gjorde det? Ville de stoppe med at støtte pelsindustrien?

Så vi er de ekstreme? Da vi ikke vælger at støtte tortur, misbrug og mord på andre levende væsener,

Ikke lægger kød og mayo på min tallerken er tamme, mine venner.

Først og fremmest, hvis du går rundt og siger, at du er på en vegansk kost, er du en ny veganer. En vegansk kost er plantebaseret, en veganer er en veganer langt ud over pladen.

Her er hvad jeg mener:

 The Crunchy Writer

Spis veganer en plantebaseret kost, ja. Gør vi meget mere end at uddanne os om mad, absolut. At blive beskrevet som at være på en vegansk kost er faktisk unøjagtig, da det ikke er en kost, det er en hel livsstilsændring.

For eksempel vil en person, der er plantebaseret, stadig sandsynligvis have pels eller læder. På den anden side vil en veganer som mig selv ikke engang gå i en zoologisk have.

Nu på obsessionen del:

Vi elsker, at du synes, det er godt, vi er veganer. Det er rart at ikke blive mødt med positiv kommentar til en ændring. Vi veganer kaldes intense, skøre, ekstreme eller mødtes med, hvad andre mennesker formoder at være svære spørgsmål at besvare. Så du er så begejstret for, at vi er veganer, dejlige for en forandring.

Men når du er mere fokuseret på vores veganske livsstil end vi er, er der en smule reaktion fra os, eller bedre endnu, fra mig som person. Hvorvidt dette gælder for andre veganer, er et spørgsmål om debat, og sikkert føles alle forskellige.

I mit tilfælde, når nogen bruger hele tiden sammen med mig, fokuseret på mig at være veganer, bliver det … trættende. Vi har denne stigma og løbende vittighed om altid at fortælle folk om vores veganske måder. "Hvordan ved du, at der er en veganer? De vil fortælle dig det. "

Så når alle andre gør det, er det konstant, det er mærkeligt. Det er som om de vil snakke om det hele tiden, hvilket på papir, det lyder godt, tror jeg. Men i praksis føles det som om et mikroskop bliver sat på mit liv.

Der er andre aspekter for mig og mit liv end at være veganer, du ved.

Jeg værdsætter at kunne lære folk ting, og hvis nogen har spørgsmål, er jeg så klar til at svare dem. Men jeg er også et menneske, der forsøger at leve et liv og som sådan fortjener noget privatliv.

Når folk spørger super personlige spørgsmål, der insinuerer, at jeg gør ALT anderledes end nogen andre derude, kommer det ud som uvidende og fordømmende. Ligesom du tror jeg er denne underlige rumalien, der endda trækker vejret anderledes.

Når nogen forsøger at poke huller, lære mig noget om veganer eller dømme min livsstil, bliver jeg defensiv. Forkæle ikke din dom med falsk begejstring, kun for at diskutere efter en time.

Bare debat, i det mindste er det mere ærligt. Irriterende, men ærlig!

Og når nogen er besat og vil blive veganer fordi jeg er, er der to hovedpunkter at overveje:

  1. Jeg er glad for at du vil være veganer, jeg hilser dig og tak for din beslutning, lad mig vide, om jeg kan hjælpe.
  2. Jeg håber du er ikke bare en falsk veganer, der gør det til trenden, og fordi jeg er en veganer, og du vil kopiere mig.

For hvis det er sidstnævnte, er det uretfærdigt for dig, for andre, for mig, for dyr og planeten, A.K.A. alle grunde jeg gik vegan i første omgang. Alle de ting, jeg forsøger at beskytte hver eneste dag i mit liv. Årsagerne til, at jeg ikke spiser dyr på nogen måde, form eller form.

Så hvad er det rigtige svar, når du møder en veganer?

Bare sig "det er dejligt, jeg er glad for at du har lavet en sådan livsstilskifte . Nyder du det? "

Du kan stille spørgsmål, du kan søge yderligere viden, du kan gøre alle ting. Men ikke tilbringe den næste uge fokuseret på mig at være veganer. Der foregår så meget i verden og sikkert i vores dynamik som venner eller familie eller bekendte, for at du bare skal fokusere på mig, ikke at spise bacon.

Døm ikke mine måder, eller antager du, hvordan jeg lever, eller at du ved mere end mig. Og vær så snill, prøv ikke at være veganer, bare fordi jeg er. Vær en veganer, fordi du har lært mere om, hvad der foregår bag kulisserne, og kan muligvis ikke støtte det.


For de af jer, der stadig læser, hvad finder du irriterende om at interagere med andre? Og hvordan håndterer du disse varierende reaktioner? Lad mig vide i kommentarerne nedenfor!

Leave a Comment